Roka turpgiller familyasından, yaprakları salata
olarak yenen acımsı tadı olan bir bitkidir.
Roka
Akdeniz ülkelerinde Roma İmparatorluğu döneminden beri bilinmekteydi.
Yabani
olarak doğada mevcut olduğu gibi tarım amacıyla da yetiştirilir. Roka İtalya,
Yunanistan ve Türkiye gibi Akdeniz ülkelerinde genellikle salata ve garnitür
olarak kullanılır.
Ancak
bazı ülkelerde yemek olarak da pişirilir. Örneğin Slovenya'nın Koper bölgesinde
peynirli börek yapımında kullanılır.
İtalya'da
özellikle Venedik kenti civarında pizza ve makarna yemeklerine konur.
Roka
son 20 yıl içinde zengin ve acımsı lezzeti nedeniyle Akdeniz ülkeleri dışında
da yayılmaya başladı.
Özellikle
Batı Avrupa ve ABD'de de kullanılır hale geldi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder